Къща РАЙ

за резервации: +359888474368     Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Къща за гости РАЙ

 

 

 

Къща за гости

 

РАЙ

Къща за гости

 

На ръба на РАЯ

payments

ПРАВИЛНИК ЗА ВЪТРЕШНИЯ РЕД НА КЪЩА ЗА ГОСТИ „РАЙ” с.КЮЛЕВЧА

                                                                                           Утвърдил: Мария Кайкова –                                                                                                  Собственик на Къща за гости

                                                                                    „РАЙ” с.Кюлевча     

Договор за пребиваване в къщата

Сключването на договор между къщата за гости и потенциалния гост започва с постъпване на резервация (намерение) за пребиваване в къщата.
За да гарантира резервацията си потенциалният гост трябва да предплати най-малко сума, равна на 50 % от стойността на нощувката.
Ако госта не наеме предвидената съгласно резервацията стая, и не направи анулация в едноседмичен срок преди датата на пристигане, той дължи неустойка в размер на предплатената сума (капаро).
Договорът за пребиваване се сключва минимум за една нощувка, която обхваща времето от– пристигане в 13.00 ч. на обяд на първия ден и заминаване до 12.00 ч. на другия ден. Ако гостът остане по-дълго от предвидения срок и не продължи престоя си в хотела, му се начислява такса в размер на 50 % върху стойността на нощувката, която се таксува като почивка.
Къщата за гости се задължава да предостави услуги, съответстващи на изискванията за категоризация и обявените предварително цени.
При констатирани груби нарушения на вътрешния ред в къщата, нарушаване на законите и правовия ред в страната, накърняване доброто име и престижа на къщата, собственика има право да прекрати договора и престоя на гостите .

2. Права и задължения на гостите
                Гостите нямат право да внасят и използват електронагревателни (отоплителни) уреди и съоръжения по време на престоя си в хотела.
                Гостите на къщата за гости по време на престоя си нямат право да внасят и използват хранителни продукти в стаите , такива се консумират в местата определени за хранене.Същите се оставят за съхранение в оборудваната за целта кухня.      
                Гостите на къщата с престоя си не трябва да създават дискомфорт на живущите около къщата        / говорене на висок глас, слушане на силна музика , използване на пиротехнически средства / съгл. Изискванията на Наредба 6 за показателите за шум в околната среда/ 2006/
В сградата на къщата е забранено внасянето и складирането на леснозапалими, взривни и обемисти предмети (багажи, мотоциклети, велосипеди и др.)
Не е разрешено внасянето на домашни животни (кучета, котки и др.),

Не е разрешено разместването на мебели и имущество в стаите и помещенията на хотела (без съгласуване със собственика на къщата).
Забранява се изнасянето на всякакъв вид имущество (хавлии, кърпи, инвентар, посуда и др.) по време на престоя на гостите в къщата.
Гостите на къщата носят материална (финансова) отговорност за повреденото и изгубено имущество.
Гостите са длъжни при настаняване в къщата да предоставят документ за самоличност за адресна регистрация.
Забранено е воденето на външни лица на територията на къщата за пребиваване без разрешение от собственика на къщата.
При напускане на къщата гостите са длъжни да затварят външните прозорци и врати на стаите .
При напускане на къщата гостите са длъжни лично да оставят ключовете на Рецепцията.

3. Начини на резервиране
Резервация на место в къщата.
Резервация по телефона или имейла посочен в сайта .

Резервация по банков път – по банкова сметка къщата.
4. Анулиране на резервация
Анулация за индивидуални туристи – ако е направена анулация 7 дни преди датата на пристигане туриста не дължи неустойка. Ако този период не е спазен дължи неустойка в размер на капарото.
Анулация за групи туристи – ако е направена анулация 15 дни преди датата на пристигане туристите не дължат неустойка. Ако този период не е спазен дължат неустойка в размер на капарото.

5. Резервиране, капариране и анулация през празниците – Студентски празник, Коледа, Нова година:
Резервацията се счита за потвърдена след заплащане на капаро в размер на 50 % най-малко 1 месец преди пристигане на туристите.
Анулация – ако е направена анулация 1 месец преди датата на пристигане на туристите не се дължи неустойка. Ако този период не е спазен се дължи неустойка в размер на капарото.

                                                                                                                                             Собственик М.Кайкова